Belföld

Szrájkba kezdenek a diósgyőri DAM Energy dolgozói

Sztrájkba lépnek csütörtök reggel hat órakor a diósgyőri kohászat és a cég telephelyén jelenlévő több mint hetven másik társaság energiaellátásáért felelős DAM Energy (DE) Kft. dolgozói.

Munkabeszüntetéssel próbálják elérni csaknem három hónapja elmaradt járandóságuk kifizetését a tulajdonostól – tájékoztatta az MTI-t a DE ügyvezető igazgatója szerdán.

Takács János elmondta: a cég legfőbb tulajdonosával, a tavaly március óta felszámolás alatt álló kohászati társaság, a DAM Steel Rt. felszámolószervezetével, a Mátraholding Rt-vel a napok óta tartó tárgyalások nem vezettek eredményre, ezért nem maradt más választásuk, mint a sztrájk.

Az ügyvezető hozzátette: a menedzsment a csaknem 250 alkalmazott követelésével messzemeőleg egyetért, és a sztrájk mellé állt. Az eneregiaszolgáltatásért felelős DE dolgozóinak összességében mintegy 57 millió forinttal tartozik a tulajdonos.

Kovács János, a Mátraholding Rt. vezérigazgatója, aki egyúttal a DAM Steel Rt. felszámoló biztosa is, az MTI-nek elmondta: megérti a dolgozók elkeseredését, ugyanakkor az elmaradt bérekre nincs fedezete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik