Belföld

Megnyílik Európa a kínai turisták előtt

Egy szerdától hatályba lépő egyezmény értelmében a kínai turistacsoportoknak lehetőségük nyílik ellátogatni újabb 29 európai országba. Európában már készülnek a rohamra - olvasható a BBC News internetes oldalán.

Mostanáig a kínai polgárok csak üzleti delegációk tagjaiként utazhattak Nyugat-Európába. Azonban az Európai Unió és a kínai nemzeti idegenforgalmi hatóság egyezménye alapján szerdától szabadon fizethetnek be, Nagy-Britannia, Írország és Dánia kivételével bármely nyugat-európai célpontú utazásra a kínai irodáknál. Ennek értelmében 53-ra nőtt a kínai állampolgárok számára engedélyezetten látogatható országok száma. Az utazások átlagos értéke 1600 dollár körül van, amelyet egyelőre a kínai népesség csak egy szűk, bár egyre gyarapodó rétege engedhet meg magának. Kínában az éves átlagjövedelem ezer dollár körül mozog.

A kínai televíziók valóságos reklámkampányt indítottak az utazóközönség érdeklődésének felkeltésére. E mellett a lehetséges problémákra is felhívják a figyelmüket, például arra, hogy Európában többe kerül a Coca-Cola, mint Kínában. Külön oktatófilmeket is vetítenek, többek között arról, hogyan kell vinniük a csomagjaikat, hogy közben nem rabolják ki őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik