Belföld

Augusztusi brókerház-rangsor

Augusztus folyamán a brókercégek forgalmi listáján megtartotta vezető pozícióját az Erste Brókerház 61,57 milliárdos forgalmával.

Az év során többnyire a második helyet elfoglaló Cashline (50,29 milliárd) egy hónap szünet után ismét visszatért a dobogó második fokára. A K&H Equities (47,77 milliárd) erőteljes forgalom növekedése azonban rövid távon is veszélyeztetheti a második helyezést. Külön kiemelést érdemel azonban, hogy a kereskedési jogát áprilisban visszakapó K&H ismét egy helyezést lépett előre a listán, s immár a harmadik helyet foglalja el (s a különbség is tetemes a negyedik szereplő előtt).

A szerdán megjelent részvénypiaci statisztikák szerint megállt a BÉT forgalmának csökkenése. 283,7 milliárd forinttal augusztusban közel 10 százalékkal haladta meg a forgalom a 2003 azonos hónapjában regisztrált értéket. A forgalom csökkenés megállásának elsődleges oka a magyar blue chipek rég nem látott, közel egységesen kiemelkedő teljesítménye eredmény oldalon (második negyedéves gyorsjelentés időszak augusztus második hetében).

A teljes részvényforgalom 307,2 milliárddal közel 10 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőttit és 20 százalékkal magasabb a júliusban realizált értéknél.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik