Belföld

Újraíródhat a bankok rangsora

A félévi eredmények tükrében változás alakulhat ki Magyarország hat legnagyobb bankjának rangsorában – állítja saját számításaira alapozva a Napi Gazdaság.

A rangsor élén, 2758,2 milliárd forintos félévi nem konszolidált mérlegfőösszeggel továbbra is az OTP Bank áll, míg jelentős verseny a középmezőnyben alakult ki.

A mérlegfőösszeg szerinti banki rangsor kialakítását nehezíti, hogy a K&H Bank nem a magyar számviteli szabályok szerinti adatokat közölt. Így a lap a nemzetközi szabályok szerinti adatok – 1500 milliárd forintos becsült mérlegfőösszeg – alapján sorolta a második helyre. A HVB Bank nem szolgáltatott féléves adatokat, míg a CIB Bank konszolidált mérleget közölt. Az így kialakult rangsorban a harmadik helyen az MKB végzett, 1358,45 milliárd forintos mérlegfőösszeggel. A Napi Gazdaság ebből vonta le a következtetést, hogy nagyon szoros, akár pozícióváltással is egybekötött harc van a bankok között. Ezt a következő helyeken a CIB, a Raiffeisen és az Erste-Postabank követik egymást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik