Belföld

A Mol társat keres a gázüzletághoz

A Mol a hónap végéig várja az ajánlatokat a gázüzletág cégeire kiírt pályázaton, a társaság nemcsak tulajdonostársat, hanem szövetségest is keres.

Áldott Zoltán, a Mol stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója szerint a partnerkeresés célja, hogy vállalat a jelenleg konszolidálódó európai gázpiacon önálló maradhasson.


A Budapesti Értéktőzsde hazai intézményi befektetőknek tartott konferenciáján Áldott Zoltán közölte, hogy a Mol szempontjából nagyon fontos stratégiai és pénzügyi tranzakció az idén, vagy a jövő év elején lezárul. A gázüzletágban lévő 100 százalékos, a Mol tulajdonában lévő leányvállalatok értékesítendő részvénycsomagjának nagyságát nem kívánta közölni.

A Mol igazgatósága az idén februárban döntött arról, hogy a három kiszervezett gáztársaság, a Földgáztároló Rt., a Földgázszállító Rt. és a Földgázellátó Rt. esetében megvizsgálja az értékesítés, vagy a partner bevonásának lehetőségét. Áldott Zoltán a megváltozott szabályozással magyarázta azt, hogy a Mol a gázüzletágban továbbra is tulajdonos lesz.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik