Belföld

Péntektől teljes vonalán jár a 2-es metró

Péntektől újra teljes vonalán jár a 2-es metró, az utasoknak nem kell metrópótló autóbuszokra átszállniuk. Augusztus végéig ugyanakkor még két állomáson nem állnak meg a szerelvények.

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) tájékoztatójából kiderül, hogy Blaha Lujza és a Kossuth téri megállókat csak augusztus 29-én nyitják meg a közlekedők előtt, addig a két állomáshoz csak “állomáspótló” autóbuszokkal lehet eljutni.

A Blaha Lujza téri megálló egy, a Baross tér és a Deák tér között közlekedő állomáspótló buszjárattal közelíthető meg, míg a Kossuth téri állomás a már ismert Deák tér – Astoria – Kossuth téri buszjárattal. Az augusztus 20-án megnyíló metróállomások a felújítás során új arculatot kaptak, így például az aluljárókban az adott közterületeket bemutató plakátokat helyeztek el.

A BKV Rt. tájékoztatása szerint a megújult állomásokon új jegykezelő automatákat is felállítottak. A BKV Rt. a Károly körúton az Astoria és a Deák tér közötti villamospálya-szakaszt is fel kívánja újítani augusztus végéig. A fővárosban közlekedő új Volvo autóbuszok a 7-es, a 7A és a 9-es autóbuszok vonalain közlekednek majd. A tavaly megkezdett és 2007 végén befejeződő 2-es metró felújítására a főváros összesen 43 milliárd forintot költ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik