Belföld

Megvan az új kormány – Csillagnak mennie kell

A két koalíciós párt feszültségekkel teli egyeztetések után állapodott meg az új kormány összetételéről. Csillag István távozik, Burányt Szekeres váltja, Baráth az új sportminiszter, és lesz fejlesztési miniszter is.

Eldőlt végre a kormányátalakítás legneuralgikusabb  pontja. Medgyessy Péter miniszterelnök szerda délután bejelentette: leváltja Csillag István gazdasági és közlekedési minisztert. Csillag helyére a kormányfő várja az SZDSZ javaslatait.

Kuncze Gábor, az eseményekre reagálva délután öt órakor rendkívüli sajtótéjékoztatót tart. Mivel Csillag menesztési tervét az SZDSZ korábban egyértelműen elutasította, koalíciós válságra is sor kerülhet.

Mint azt korábban már tudni lehetett, Baráth Etele lép Gyurcsány helyére.  Szerda délutáni nyilatkozatában megerősítette a lapok találgatásait: Medgyessy Péter miniszterelnök felkérését elfogadva ő fogja betölteni az ifjúsági és sportminiszteri tisztséget. A Baráth felügyelte hivatal feladataival Veres János tárca nélküli miniszter foglalkozik majd.


A Keller László vezette közpénzügyi államtitkárság megszűnik. Keller nem kap másik kormányzati tisztséget. Tóth András titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárnak is mennie kell.


Burány Sándor munkaügyi minisztert Szekeres Imre váltja fel. 

Létrejön egy új tárca is,  Veres János fejlesztési miniszter lesz – jelentette be Medgyessy Péter miniszterelnök.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik