Belföld

Eddig ezer Eurotours károsult jelentkezett

Az Eurotours fizetésképtelensége miatt az Atlasz Biztosító Rt. irodáiba eddig mintegy 400 kárbejelentés érkezett, ez mintegy 1000 károsultat jelent.

Horváth Péter, az utazási irodát biztosító társaság utazási ágazatának értékesítési igazgatója elmondta: rengeteg bejelentés érkezett faxon, ezeket azonban a biztosító társaság nem tudja elfogadni.Hangsúlyozta, hogy az eredeti dokumentumokra van szükség.

Elmondta: a hét végén mintegy 60 utast hoztak haza Olaszországból és Bulgáriából. Hozzátette, voltak olyan turisták, akik hazahozatalához nem volt szükség a biztosító segítségére. A Horvátországban nyaralók hazaútját az Eurotours még korábban kifizette.

Az Eurotours cégcsoport három irodája csütörtökön jelentett fizetésképtelenséget. Az Eurotours Nemzetközi Utazási Iroda Kft.-t, az Eurotours Busz Nemzetközi Utazási Iroda Kft.-t és az Eurotours Air Utazási Iroda Kft.-t a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatala azonnal törölte a nyilvántartásból.

Az Eurotours szervezésében mintegy ezer külföldön tartózkodó turista hazautazását az utazásszervezéssel foglalkozó TUI magyarországi leányvállalata is segíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik