Belföld

Emberi mulasztás okozta a HÉV-szerencsétlenséget?

A BKV legújabb vizsgálatai alapján valószínű, hogy emberi mulasztás miatt szabadulhatott el Mogyoródon a két HÉV-kocsi. Mint ismeretes, a sínszállító vagonok egészen Budapestig száguldottak, és egy autószalonba csapódtak - írja a Magyar Rádió Online.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a csütörtök hajnalban elszabadult két HÉV-kocsi ügyében. Az eddig ismeretlen okokból elszabadult, sínekkel megrakott szerelvény 140 kilométer per órával robogott át a városon. Az autószalonban hajtó szerelvények többmilliós kárt okoztak.

A balesetben két ember súlyosan megsérült. A Péterfy Sándor utcai kórház ügyeletvezetője szerint az egyik sérült néhány ujját amputálni kellett, de járóképes. A másik sérült is tudatánál van, de kérte, hogy sérülései jellegéről, a beavatkozásról ne adjanak tájékoztatást. Róla csak annyit árultak el, hogy súlyos alsó és felső végtagi, valamint koponyasérüléseket szenvedett – állapota azonban javul.

A BRFK közlekedésrendészeti főosztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A baleset pontos körülményeinek vizsgálatát a rendőrség szakértők bevonásával kezdte meg.

A munkaügyi felügyelőség szerint egyértelmű, hogy a síneket rakodó munkások hibáztak, amikor rakodáskor nem rögzítették mozdonyhoz a kocsikat. Az eddigi vallomások ellentmondásosak arról, hogy a szerelvényt mivel támasztották ki, vagy hogy egyáltalán kiékelték-e valamivel. Olyan munkás is volt, aki azt állította, a támasztékokat éppen kivették, mert át akartak állni egy másik helyre.

A szerelvényt péntek hajnalban emelték ki az autószalonból. A két kocsit az épület falának lebontása után több daru segítségével távolították el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik