Belföld

Autószalonba rohant egy HÉV-szerelvény

Autószalonba rohant csütörtök hajnalban egy ipari HÉV-szerelvény két kocsija Budapesten, a Fogarasi út és Albertirsai út sarkánál , a szerelvényen dolgozó két munkás súlyosan megsérült.

A két, vasúti síneket szállító HÉV-kocsi eddig ismeretlen okból a mogyoródi telephelyről szabadult el Budapest irányába, rajta két munkással. A XVI. kerületi rendőrkapitányság járőrei észlelték a szerelvényt, de megállítani ők sem tudták. Balesetek elkerülése végett lezárták a szerelvény útjába eső kereszteződéseket.





Képek az autószalonba rohant HÉV-szerelvényről >>

Eddig tisztázatlan körülmények között szabadult el a két pőrekocsi – alacsony oldalfalú, tető nélküli szállítókocsi – Csömörnél, ahol vasúti síneket pakoltak rájuk – mondta el Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője. A lejtős vasúti pályán az elszabadult kocsik nagy sebességre gyorsultak fel, és a Kerepesi út és Albertirsa út kereszteződésénél lévő bal kanyarnál kisiklottak és belerohantak egy autószalonba. A szerelvény több gépkocsit megrongált, a tetőszerkezetet letépte, oldalára borult és a sínek legurultak róla.

A szerelvényen dolgozó két munkás a baleset következtében töréseket és zúzódásokat szenvedett. A sérülteket a mentők ellátás után a Péterfy Sándor utcai kórházba szállították. Mindkettőjük állapota súlyos, egyiküké – aki belső sérüléseket is szenvedett – életveszélyes – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A baleset pontos körülményeinek vizsgálatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya szakértők bevonásával megkezdte. A helyszínelés miatt a Kerepesi út kifelé vezető sávját és az Albertirsai utat teljes szélességben lezárták, továbbra is szünetel a forgalom. Barta László százados reggel az MTI-vel közölte, a két sérültet állapotuk miatt még nem tudták kihallgatni. Saliga József, a BKV fődiszpécsere egyelőre nem tudott további részleteket mondani arról, hogyan szabadultak el a szállítókocsik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik