Belföld

Még mindig veszteséges a Mövenpick

A svájci Mövenpick élelmiszer- és szállodaipari konszern az üzletmenet élénkülése ellenére ismét veszteséges volt az idei év első felében.

A cég szerdai közleménye szerint az adó utáni veszteség 6,3 millió svájci frank volt az egy évvel korábbi 154 millió frankos nyereség után, ami főként ingatlaneladásokból származott. Javult viszony az üzemi mérleg: a hiány 3,8 millió frank volt, míg egy évvel korábban 16,6 millió. Az év egészében kiegyenlített üzemi mérleget vár a cég.

A Mövenpick-csoport árbevétele 2 százalékkal 516 millió frankra emelkedett, a konszern konszolidált árbevétele 5,4 százalékkal 329 millió frankra nőtt. A kereslet enyhe élénkülése ellenére a vendéglátás, az autópálya-étterem üzletág és a borértékesítés továbbra is veszteséges volt, a szállodai üzletágban viszont 1,2 millió frank volt az üzemi eredmény.

A Mövenpick részvénye szerda kora délután 303,50 frank volt a zürichi tőzsdén, 0,49 százalékkal alacsonyabb a keddi 305 frankos zárónál. Szerdán 303,50 eurón nyitott, január óta 54,36 százalékkal, egy év alatt 58,42 százalékkal lett olcsóbb.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik