Belföld

Cisco Systems: zuhanó árfolyam

A Cisco Systems, a világ legnagyobb internetes berendezéseket gyártó cége közölte, hogy a vállalati kereslet élénkülése következtében növekedett árbevétele és adózott eredménye is az elmúlt negyedévben.

A Cisco pénzügyi negyedik negyedévét 1,4 milliárd dollár, részvényenként 20 cent részvényarányos adózott eredménnyel zárta az egy évvel korábbi 982 millió dollár, 14 cent/részvény után.
Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 21 cent volt. A július 31-én záródott negyedévben az árbevétel 26 százalékkal 5,93 milliárd dollárra bővült az egy évvel korábbi 4,7 milliárd dollárról.

A szakértők az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereséget 20 centre várták 5,89 milliárd dollár eladás mellett.


A készletállomány növekedéséről és az óvatos fogyasztói magatartásról szóló kommentárok nyomán azonban a papír nagyot esett a tőzsdezárás utáni kereskedelemben. A Cisco részvények árfolyama csaknem hat százalékkal 19,27 dollárra esett a tőzsdezáráson túli internetes kereskedelemben a Nasdaq-záróárhoz képest.

John Chambers, a Cisco vezérigazgatója egy elemzői konferenciabeszélgetésen arról számolt be, hogy a legnagyobb vásárlóikkal folytatott konzultációkon a vevők a gazdasági növekedés szerény mértékéről számoltak be, így a cégek óvatosak lesznek a beszerzésekkel. A Cisco közölte azt is, hogy készletállománya a negyedik – most lezárult – pénzügyi negyedévben kilenc százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik