Belföld

Januárig pályázhatnak a Hungexpóra

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. kiírta a Hungexpo Vásár- és Reklám Rt. teljes állami tulajdonú részvénycsomagjának értékesítésére szóló pályázatát – írja a Napi Gazdaság.

A korábbi pályázaton még ingatlanok nélkül próbálták eladni a kiállítás- és vásárszervező céget, de ezért olyan alacsony árat kínáltak a befektetők, hogy az állam eredményztelennek nyilvánította a pályázatot.

Az új kiírás már az ingatlanokat is tartalmazza, ám az ÁPV szigorú feltételeket szab a pályázatban. Csak olyanok pályázhatnak, akik vállalják, hogy fejlesztik a marketingkommunikációs, kiállítás- és rendezvényszervezési tevékenységét, valamint az e célt szolgáló ingatlanoknak a fejlesztését a jelenlegi helyen vagy egy új területen. A pályázó befektető csoport tagjai között kiállítás- és rendezvényszervezői referenciákkal rendelkező társaságnak is kell lennie, valamint egy másiknak ingatlanfejlesztési tevékenységet kell folytatnia.

A pályázati résztvételi szándékot szeptember 27-ig kell jelezni, az ajánlatokat pedig jövő év január 11-ig kell beadni, 125 millió pályázati biztosíték kíséretében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik