Belföld

Medgyessy leválthatja Gyurcsányt

Medgyessy Péter azt tervezi, hogy felmenti hivatalából Gyurcsány Ferenc, gyermek-, ifjúsági és sportminisztert. Helyére az eddigi politikai államtitkárt, Mesterházy Attilát helyezné – értesült a Népszabadság.

A Népszabadság információi szerint a miniszterelnök legszűkebb köréhez tartozó tanácsadója, Gyurcsány Ferenc nem rejtette véka alá kormányzással kapcsolatos kritikai hangját, így a kormányfő szövetséges helyett egyre inkább vetélytársat látott Gyurcsányban. A jövő évi költségvetés megvitatásakor a sportminiszter például hiányolta a társadalompolitikai rangsorolást, amely kritikát a lap szerint mind a kormányfő, mind a pénzügyminiszter sértőnek talált.

Ahogy arról a Népszabadság értesült, Medgyessy miniszterét először úgy kívánta semlegesíteni, hogy tárcáját beolvasztotta volna a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumába, de erről a tárca vezetője Hiller István hallani sem akart. Most azonban a miniszterelnök állítólag elszánta magát, hogy Gyurcsány helyett a sporttárca politikai államtitkárát, a szocialista párt elnökségi tagját, Mesterházy Attilát bízza meg a a Gyermek Ifúsági és Sportminisztérium vezetésének teendőivel.

Gyurcsány Ferenc nem reagált a lap információira, Gál J. Zoltán kormányszóvivő pedig hangsúlyozta kormányátalakításokról csak augusztus végén vagy szeptember elején számol be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik