Belföld

Mégsem lesz fejlesztési csúcsminisztérium?

Nem számolnak az MSZP és az SZDSZ politikusai az új fejlesztési minisztériummal a jövő évi költségvetés tervezésekor. A tervből legfeljebb annyi valósulhat meg, hogy a jelenleg üres uniós tárca nélkül posztra fejlesztési kérdésekkel foglalkozó miniszter kerülne – értesült a Világgazdaság.

A kormányfő által tervezett fejlesztési csúcsminisztérium részben a Miniszterelnöki Hivataltól, részben pedig az SZDSZ-es gazdasági tárcától vett volna át területeket.

A Világgazdaság által megkérdezett MSZP-s és SZDSZ-es politikusok szerint a mostanában a legfontosabb – a kisebb és takarékosabb államról szóló – kormányzati üzenettel ellentétes lenne egy új minisztérium felállítása, különösen akkor, amikor a többi tárcánál leépítések várhatók.

Az SZDSZ egy vezető politikusa elmondta, abba semmiképp nem egyeznének bele, hogy Csillag István gazdasági tárcáját átalakítsák, legfeljebb Juhász Endre volt posztjához rendelhetnek fejlesztéssel kapcsolatos feladatokat. Egyes szocialisták viszont ma már azt sem tartják kizártnak, hogy a téma végleg lekerül a napirendről, és ezzel összefüggésben semmilyen strukturális változást nem hajtanak végre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik