Belföld

Fontos terepnek számít térségünk a telekomcégeknek

A kelet-európai államok, főleg az új-EU tagok piacai alkalmas terepet biztosítanak új telekommunikációs szolgáltatások tesztelésére - áll az IDC legfrissebb jelentésében.

A nyugat-európai és közép-kelet európai telekommunikációs piac forgalma 2003-ban összesen 245 milliárd dollárt tett ki, ez 281 milliárdig kúszhat fel 2008-ra – áll az IDC piackutató és tanácsadó cég felmérésében. A folytatódó privatizáció és a liberalizáció a verseny további növekedéséhez vezethet és hozzájárulhat az adat- és internetszolgáltatások széles körben történő elterjedéséhez.


Jelenleg minden téren jobban teljesít Európa nyugati fele. Az ISDN-szolgáltatás penetrációja elérte a 60 százalékot, míg az új tagállamok esetében ez az adat 30 százalék.

A közép-kelet európai térségben egyre szélesebb körben veszik igénybe a mobilszolgáltatásokat, és ma már nem csupán telefonálásra használják a hálózatokat, hanem egyre nagyobb mértékben adatátvitelre és internetezésre. Mindez arra ösztönzti a térség szolgáltatóit, hogy piacra lépjenek és teszteljenek olyan szolgáltatásokat is, mint WLAN vagy a GPRS.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik