Belföld

Életbiztosítással kombinált devizahitelt kínál az MKB-Allianz

Szerdától életbiztosítással kombinált deviza alapú hitelt kínál a lakásvásárlóknak, - építőknek és -felújítóknak a Magyar Külkereskedelmi Bank és az Allianz Hungária Biztosító - jelentették be az érintett társaságok.

Az új hitelkonstrukció, amelynek keretében forinthitel is felvehető, az első „terméke” a két társaság új alapokra helyezett és egyre szorosabbá váló együttműködésének – mondták el a cég képviselői. Az erről szóló keretszerződést Erdei Tamás, az MKB elnök-vezérigazgatója és Patai Mihály, az Allianz Hungária elnök-vezérigazgatója ma írta alá.

A bank és a biztosítótársaság együttműködése hosszú évekre nyúlik vissza: az MKB bankkártyáinak tulajdonosait külföldön az Allianz Hungária utasbiztosításai védik, a bank valamennyi fiókjában értékesítik a Hungária Otthonbiztosítást, és 2004 januárjától az MKB „személyi kölcsön”, „folyószámlahitel” és „hitelkártya” típusú hiteleihez az Allianz Hungária csoportos hitelfedezeti személybiztosítási szerződése kapcsolódik.

Az együttműködési keretszerződés mai aláírásával a két társaság hivatalosan is új alapokra helyezte a közös munkát: szorosan és intenzíven működnek együtt, az értékesítés és a marketing mellett a termékfejlesztés területén is annak érdekében, hogy ügyfeleik számára további előnyöket keressenek és találjanak termékeik és szolgáltatásaik összehangolásával.

Ennek a kiteljesített együttműködésnek az első eredménye az Életcél MKB-Allianz Lakáshitelprogram, amellyel az MKB és az Allianz Hungária – banki és biztosítási szolgáltatásokat kedvező feltételekkel összekapcsolva – a hazai piacon közös terméket kínál a lakáshitelt keresőknek. A konstrukció két egymáshoz kapcsolódó eleme a jelzáloghitel és a megtakarítási életbiztosítás, s ezeket hitelfedezeti és ingatlanbiztosítások tesznek teljes körűvé.

Az ügyfél a hitel futamideje alatt a banknak csak a kamatot és a kezelési költséget fizeti, a kölcsön tőketörlesztését biztosítási díjfizetéssel saját életbiztosításában halmozza fel. A tőketartozás kiegyenlítése az évek során az életbiztosításban összegyűjtött és hozamokkal növelt megtakarításokból egy összegben a futamidő végén történik meg. Az Életcél MKB-Allianz Lakáshitelprogramban háromféle, MKB Euró, állami kiegészítő kamattámogatású és állami forrásoldali kamattámogatású lakáshitel is választható.

A konstrukció deviza alapú hitele az egyetlen életbiztosítással kombinált devizahitel a hazai piacon (életbiztosítással kombinált forinthitel más pénzügyi csoportoknál is létezik – a szerk.) A hitel felhasználható használt és új lakás/ház vásárlására, új lakás/ház építésére, a vásárolt vagy meglévő lakás/ház felújítására, bővítésére, korszerűsítésére vagy lakótelek vásárlására.

Az önálló MKB-hiteltermékeknél kedvezőbb kamatfeltételek jellemzik az új lakáshitelprogramot, ugyanis az MKB – a választott hiteltől függően – 30-50 bázispont kedvezményt nyújt a hitelek kamatlábából. A deviza alapú lakáshitel esetében a kamatkedvezmény 0,5 százalék, az állami kiegészítő kamattámogatású forinthitel esetében 0,4 százalék, míg a forrásoldali támogatású forinthitel esetében 0,3 százalék a kedvezmény.

A biztosítási díjak, azaz a „tőketörlesztés” után személyi jövedelemadó kedvezmény vehető igénybe, amely – a szabályozás szerint – legalább 10 éves futamidő esetén 20 százalék, de az előző adóévben megfizetett díjat meghaladó többletdíj után további 10 százalék is jár mindaddig, míg az adókedvezmény el nem éri a 100 ezer forintos maximumot.

A konstrukcióban a hitelfelvevő élet- és baleset-biztosítási védelemben is részesül az Allianz Hungáriának az erre az együttműködésre átdolgozott megtakarítási életbiztosítása és az MKB által fizetett csoportos hitelfedezeti életbiztosítás révén. Ennek megfelelően a biztosított halála esetén az Allianz Hungária egy összegben kifizeti az aktuális hiteltartozást az MKB részére, így a törlesztés folytatása a biztosított családját nem terheli tovább, s a hitelfelvétel eredeti családi célja is megvalósul. A biztosított baleseti eredetű maradandó egészségkárosodása esetén pedig az Allianz Hungária átvállalja az életbiztosítás díjának fizetését a tartamból hátralévő időszakra, azaz a megváltozott életkörülményekre tekintettel mentesíti az ügyfelet a tőketörlesztés terhe alól.

Az új termék az MKB és az Allianz Hungária országszerte több mint 150 egységében, valamint további mintegy 700 tanácsadó-üzletkötőnél érhető el.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik