Belföld

Milliárdokat költ a Pentagon rossz IT rendszerére

Az évek óta folyó modernizációs törekvések ellenére, melyek sok milliárd dollárjába kerültek az amerikai adófizetőknek, a Pentagon több ezer IT rendszere „alapvetően elhibázott"-állapította meg a GAO, az USA kormányzati számvevősége.

A rosszul felépített IT rendszer ezen túlmenően logisztikai és fizetési problémákhoz vezetett a harcoló csapatok esetében is.

Az ellenőrzés nem kielégítő voltára említi a tanulmány, hogy a védelmi minisztérium több mint 200 raktári rendszere még mindig nincs integrálva, így minimális vagy esetenként semmilyen átláthatósága sincs a Pentagon 1100 milliárd dollár értékű vagyontárgyának.

Ráadásul a Pentagon nem rendelkezik a kritikus pontosságú rendszerek azonosításának standard eljárásával, sőt arra sincs standard meghatározása, hogy mi alkot ilyen rendszert.

Az IT felügyeleti hibák kedvezőtlen hatással vannak a hadsereg egységeire és szolgáló tagjaira, pl. Irakban „jelentős logisztikai problémák” okoznak gondot a katonáknak.

A GAO jelentésére írt válaszában David Norquist, a Pentagon megbízott pénztárosa megemlítette, hogy folyik az üzleti architektúra és az informatikai beruházás-irányítási struktúra kiépítése, amely áldásait először a 2006-os költségvetési évben fogja hozni.

John Gilligan, a légierő informatikai főnöke meg azt hangsúlyozta, hogy a GAO jelentés csak a dolgok egyik oldalát ábrázolja. A Pentagon által az üzleti rendszer modernizálására kért 19 milliárd dollárba olyan infrastruktúra költségek is benne voltak, mint a titkos és nem titkos hálózatok és számítóközpontok kiépítése az USA-ban és külföldön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik