Belföld

Liza Minelli – feljelentők kérték

Előbb úgy volt, hogy Minelli a Puskásban, aztán meg úgy, hogy ugyan a Kisstadionban, de a többi azért stimmel, később már nem is Liza, csak Bonnie, s hát lássuk be, a végén szinte semmi sem úgy történt, ahogy a szervezők ígérték.

Az elmaradt Liza Minelli koncertet ugyan szombatra hirdették, ám a nagy nap mégis a hétfő lesz, amennyiben ekkor nyilatkozik a zuglói rendőrkapitányság, hogy indít-e büntetőeljárást a szervező cég ellen, illetőleg a Ticket Express jegyiroda is ezen a napon közli: mire számíthat a nem túl nagyszámú, hoppon maradt jegytulajdonos.


Ez a hajó elúszott


Egészen múlt csütörtökig úgy volt, hogy az előzetes szerény várakozásokat is alulmúló érdeklődés – vagy inkább érdektelenség – ellenére is megtartják Liza Minnelli jótékonysági koncertjét. A bulvárlapok már a sztár budapesti programját is tudni vélték – többek közt kiszivárgott, hogy Minelli esti hajókázásra vágyik. Ehhez képest az utolsó előtti pillanatban jól felültette a rajongókat. Bombaként robbant a hír, hogy az énekesnő lemondta fellépését, s helyette az ismert „haknikirálynő”, Bonnie Tyler lép fel a Kisstadionban.

Jellemző a koncert körüli viszonyokra, hogy a pórul járt rajongók hiába is keresték a szervező Movies and Fashion Kft. munkatársait. A cég ugyanis – minő véletlen – éppen szombaton, vagyis az elmaradt koncert napján költözött ki a Gerbeaud-házból, mondván, lejárt a bérleti szerződésük. Annyit azonban a nyilvánosság csatornáin kiszivárogtattak, hogy véleményük szerint, nem maradt el a koncert, csupán műsorváltozás történt. Ezért úgy vélik: nem tartoznak a jegyvásárlóknak.






Nyomozást rendelt el a rendőrség az elmaradt Liza Minnelli koncert miatt – közölte hétfőn a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A rendőrség – a jegytulajdonosok feljelentése nyomán – csalás alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Rendőrért kiáltottak


A jegytulajdonosok egy része nem hagyta annyiban a dolgot – már csak azért sem, mert a “New York, New York, Budapest” címet viselő koncertre kiadott jegyek árai 10 ezer forinttól egészen 35 ezer forintig terjedtek -, s több mint hetvenen feljelentést tettek a zuglói rendőrkapitányságon. A rendőrségi szóvivőből hétvégén csak annyit lehetett kihúzni, hogy hétfőn közlik: indítanak-e büntető eljárást a szervező cég ellen.

Az már tényleg csak az a bizonyos hab a tortán, hogy Kovács László külügyminiszternek is mosakodnia kellett. Őt ugyanis fővédnökként tüntették fel, ám erről nem tudott. Az igaz, hogy egyszer valóban felkérték, nevezetesen a februárban elmaradt, a Budapest Sportarénába meghirdetett Minelli koncertre, de az újabb eseményt már nem egyeztették vele.


A Puskás Stadion túl tágas volt?


Nehéz is lett volna egyeztetni, tegyük hozzá, hiszen az újabb koncertet eredetileg a Puskás Stadionba hirdették meg. Ott ugye elfért volna közel 70 ezer rajongó. Utóbb mégis közölték, hogy nem Puskás Stadion, hanem Kisstadion, de a többi – színpad, fény, show – stimmel. Végül, kiderült, hogy nem Liza, de Bonnie, s úgy tűnik még a többi sem egészen klappol…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik