Belföld

Májusig 5,6 százalékkal több vendég érkezett

Egyre több vendég, egyre több éjszakát tölt el a kereskedelmi szálláshelyeken.

Az idén január-májusban 2,071 millió vendég 5,467 millió vendégéjszakát töltött a kereskedelmi szálláshelyeken. Az előbbi 5,6 százalékkal, az utóbbi adat pedig 5,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A közlemény szerint január-májusban 12,699 millió külföldi látogató érkezett Magyarországra, 4,7 százalékkal több mint egy évvel korábban.

Az idegenforgalmi devizabevétel az első négy hónapban 697 millió euró (178,7 milliárd forint) volt, ami euróban számolva 8,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Január-áprilisban 1,4 millió vendég 3,7 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 8,1 illetve 7,9 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Január-márciusban az idegenforgalmi devizabevételek 463 millió eurót tettek ki, ami 12 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Tavaly az év első öt hónapjában a kereskedelmi szálláshelyeken 5,1 millió éjszakát töltött 1,9 millió vendég, az adatok gyakorlatilag megegyeztek az egy évvel korábbival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik