Belföld

Olimpiai bónuszért sztrájkolnak az athéni szállodások

Egynapos sztrájkot hirdetett szerdára az athéni szállodai munkások szakszervezete és további akciókat helyezett kilátásba arra az esetre ha nem emelik meg fizetésüket és nem vezetik be a különleges olimpiai juttatást – számol be a BBC.


A nagyjából 7000 szállodai dolgozót képviselő szakszervezet így próbálja rávenni a hoteltulajdonosokat, hogy azok anyagilag is ismerjék el az ötkarikás játékok házigazdaszerepével járó többletkötelezettségeket.



A szállodások bejelentése nem okoz túl nagy meglepetést, hiszen azok után, hogy a kormány soron kívüli bónuszt ígért az olimpia idejére a fegyveres erők tagjainak, egyre-másra jelentik be igényeiket a különböző szakmák képviselői. Mindannyian tisztába vannak vele, mekkora szerepük lehet az olimpia sikeres megrendezésében, és megpróbálják kamatoztatni előnyös pozíciójukat. A vendéglátósok ráadásul már előre biztosak lehetnek, abban, hogy augusztus 13-ától egy hónapig nem lesz gondjuk fölösleges kapacitással.


Egynapos sztrájkot tart a görög archeológusok szakszervezete is szerdán. Ők is több pénzt kérnek a kormánytól munkájukhoz. Ugyanakkor a kormány igyekszik a 10 milliárd euró költségvetésű olimpia kiadásait a megadott keretek között tartani.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik