Belföld

Meghalt a tévedésből megoperált férfi

Meghalt kedden az idős férfi, akin tévedésből egy másik férfi helyett hajtottak végre koponyaműtétet a szegedi idegsebészeti klinikán - jelentette be Lonovics János, a Szegedi Tudományegyetem vezetője az MTI-nek.

A 80 éves kisteleki férfit a városi kórházból a hét végén egy másik beteg helyett küldték át műtétre az idegsebészeti klinikára, és a betegcsere a koponya felnyitása után derült ki – közölte Nárai György, a kórház főigazgatója.

Az egyetem rektora azonnali, szigorú és átfogó vizsgálatot rendelt el. Szabó Gábor sajnálatát és együttérzését fejezte ki a történtek miatt a délután még élő betegnek és hozzátartozóinak. A vizsgálat eredményéről haladéktalanul tájékoztatják a közvéleményt.

Akár öt éves börtönbüntetést is kaphat a szegedi városi kórház alkalmazottja, akinek a hibájából az eset megtörtént – mondta az MTI-nek Ábrahám László, orvosi műhibákkal foglalkozó ügyvéd: “az esetnek büntetőjogi és polgári jogi vonzata is van. A Btk. szerint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt büntethető az, akinek a hibájából a férfi koponyáját tévesen felnyitották”.

“Nyugat-Európában vagy a tengerentúlon ez milliárdos összeget jelentene, hazánkban azonban 10 millió forint körüli nem vagyoni kártérítés igénylésére van reális esély” – mondta Ábrahám.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik