Belföld

Kötelékben a Boeing és az Airbus

A Boeing tíz darab 7E7 gépét értékesítette két európai légitársaságnak, míg a rívális Airbus tíz A321-ről írt alá szándéknyilatkozatot a Vietnam Airlines képviselőivel.

A Vietnam Airlines légitársaság szándéklevelet írt alá az Airbus konzorciummal tíz repülőgép vásárlásáról 2006-2010 között. A jelentések szerint a gyártó A321-es gépeiről van szó, amelyekből a vietnámi légitársaság már tavaly is rendelt öt darabot.

A Boeing cég ezidő alatt európában próbát lépést tartani vetélytársával. A cég képviselői tíz darab, fejlesztés alatt álló 7E7 típusú gépet 1,2 milliárd dollár (975 millió euró) értékben értékesítettek két európai légitársaságnak. Az ügyletből az olasz Airline Blue Panorama négy géppel és 500 millió dollárral, a brit First Choice hat géppel és 700 millió dollárral részesül.

A két társaság elsőként rendelt Boeing 7E7 gépet Európában, amely 15 700 kilométeres hatótávval rendelkezik, 4000 kilométerrel hosszabbal mint a hasonló kapacitású jelenleg forgalomban lévő gépek. Az amerikai vállalat ezzel a típussal tervezi ledolgozni az európai Airbus konszernnel szemben az utóbbi években felhalmozott értékesítési hátrányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik