Belföld

Új értékesítési rekord a BMW-nél

A gyenge ágazati értékesítési adatokat messze túlszárnyalva a BMW eladási rekordot ért el az idei első félévben: 8,5 százalékkal, 590 983 eladott gépjárműre növelte eladásait a tavalyi első félévhez képest.

Az erőteljes növekedést főként az új 5-ös és 6-os széria autóinak, valamint az X3-asoknak köszönheti a cég. Regionális megoszlásban legerősebben nyugat-európai és ázsiai forgalma nőtt. A jelenleg nehéz németországi általános értékesítési helyzet ellenére júniusban itt is 17 százalékkal bővült a BMW forgalma.

Az év egészére minden márkánál értékesítési rekorddal számolnak. A BMW alapmárkánál 5-10 százalékra várják az eladások növekedését az idén, és mivel a Mini forgalmában is bővülést várnak, a teljes forgalomnövekedést 8 százalék körülire valószínűsítik.

A BMW szerdán kora délután 35,64 euró volt Frankfurtban, 0,96 százalékkal drágább a keddi 35,30 eurós zárónál. Szerdán 35,25 eurón nyitott. Év eleji áránál most 3,55 százalékkal olcsóbb, azóta 37,80-32,25 euró között mozgott. Egy évvel ezelőtti áránál most 1,25 százalékkal drágább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik