Belföld

Rendeződhet az Illyés Közalapítvány helyzete

Nem lesz fennakadás a határon túli magyar sajtó számára a hírszolgáltatásban, az Illyés Közalapítvány továbbra is biztosítja a Magyar Távirati Iroda révén a környező országokban élő magyar anyanyelvű lakosság ellátását magyarországi információkkal.

Az alapítvány képviselői kedden találkoztak Draskovics Tibor pénzügyminiszterrel. A találkozón szó volt arról, hogy a közalapítvány nehezen tudja biztosítani az anyagi feltételeket a határon túli tájékoztatáshoz.

Az alapítvány úgy segíti a környező országokban működő magyar nyelvű sajtótermékek előállítását, a szerkesztőségek jobb tájékoztatását, hogy számukra megrendeli a Magyar Távirati Iroda napi hírszolgáltatását. Az alapítvány jelenlegi anyagi helyzetében veszélybe kerülhetett volna a negyedik negyedévben a szolgáltatás fenntartása. A megbeszélésen a pénzügyminisztertől ígéretet kaptak arra, hogy a hírszolgáltatás feltételei továbbra is biztosítva lesznek, az alapítvány fizetni tudja az MTI-nek a számlát.

Az alapítványt a magyar korány hozta létre. Célja az ország határain kívül élő magyarok sorsáért érzett felelősségből adódó állami közfeladat folyamatos ellátása, az ott élő magyar közösségek és szórványmagyarság támogatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik