Belföld

Új biztosítási termékek a piacon?

Magyarországon – határon átnyúló szolgáltatás formájában megjelenő külföldi biztosítók kizárólag nem élet ági szolgáltatásokat kívánnak nyújtani - írja a Világgazdaság.

A pénzügyi felügyelethez beérkezett igények szerint két tucat biztosító szándékozik határon átnyúló szolgáltatást nyújtani Magyarországon. A listát átböngészve a Világgazdaság szerint az újonnan megjelent biztosítók között csupán néhány, szélesebb körben ismertebb név található (Allianz, Lloyd’s), a többség bejegyzése szerint egyébként brit, svéd, dán, német, osztrák, gibraltári, ír, illetve luxemburgi cég. Az mindenesetre közös bennük, hogy kizárólag a nem élet ági szegmensben kívánnak tevékenykedni, azon belül is többnyire az általános felelősségbiztosítást, a kezességvállalást és a különböző pénzügyi veszteségeket tüntették fel mozgásterületként. A két tucat biztosító között egyébként akad, amely a légijárműcascót, illetve felelősségbiztosítást jelölte meg, de többen a jogvédelmi biztosítások terén is szeretnének lebonyolítani üzleteket.

Egyes hírek szerint új biztosítási konstrukciók is megjelennek a magyar piacon, mint például az egyes tartós fogyasztási eszközökre vonatkozó, az eredetinél hosszabb időtávra szóló garanciális biztosítások, amelyek igen elterjedtek Európában és az Egyesült Államokban. A biztosítással a garancia a megszokott 1, vagy 2 év helyett 3-5 évre hosszabbodhat meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik