Belföld

Edwards lehet az USA következő alelnöke

John Kerry a demokrata párt elnökjelöltje John Edwards szenátort jelölte meg alelnökének. Edwards a voksolások megkezdése előtt még Bush legesélyesebb kihívójának számított.

Magyar idő szerint kedd délután hivatalosan is bejelentették, hogy John Kerry, a demokrata párt elnökjelöltje John Edwards dél-karolinai szenátort választotta alelnökjelöltnek. A bejelentésre Pennsylvaniában, egy pittsburghi demokrata választási gyűlésen került sor, ahol maga Edwards nem volt jelen, mivel Kerry ajánlatát csupán kedd reggel kapta meg. A gyűlésen Kerry kijelentette, hogy Edwards “megérti és védelmezi Amerika értékeit” – idézi a BBC online kiadása.


A korábbi esélylatolgatások inkább Dick Gephardt, Kerry legközelebbi szövetségese; Wesley Clark tábornok; az iowai kormányzó Tom Vilsack és Bob Graham floridai szenátor kinevezéséről szóltak. Az elnökjelölt végül váratlanul Edwards mellett döntött, akitől azt várják, hogy a déli államokból szerez majd szavazatokat.

John Edwards korábban ügyvédként dolgozott, majd 1998-ban szenátorrá választották. Az ötvenéves Edwards a szenátusban olyan ügyeket támogatott, mint a hírszerzés reformja, a biológiai fegyverek elleni harc, vagy a hadseregfejlesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik