Belföld

Bírósági döntésre vár az E.ON

Az E.ON Hungária Rt. mindaddig nem intézkedik az Édász, Dédász, Titász részvények érvénytelenítéséről, amig a kialakult jogvitában nem születik jogerős bírósági döntés. -tették közzé az áramszolgáltatók a BÉT hivatalos honlapján.

Az Édász, Dédász, Titász igazgatóságai  hatályon kívül helyezték a vételi ajánlatot tevő E.ON Hungária Rt. javára fel nem ajánlott részvények érvénytelenítéséről szóló határozatot.- jelent meg a BÉT honlapján olvasható közleményben. 

Az E.ON nyilvános vételi ajánlatot tett az Édász, a Dédász és a Titász társaság részvényeire, majd az ajánlat lezárása után közölte, hogy június 18. és 22. között gyakorolni kívánja vételi jogát az érintett társaságok eladásra fel nem ajánlott részvényeire, valamint egyúttal kezdeményezte a cégek tőzsdei kivezetését.

A vitatott tőkepiaci törvény szerint az ajánlattevőt, ha a szavazati jogok több mint 90 százalékát megszerezte, vételi jog illeti meg a tulajdonába nem került részvényekre. Mivel az E.ON már a vételi ajánlatot megelőzően is több mint 90 százalékos befolyással rendelkezett mind a három áramszolgátatónál, egyes jogértelmezések szerint ebben az esetben a kisrészvényeseknek nincs felajánlási kötelezettségük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik