Belföld

Az Apple szeptemberig iMac gépei nélkül marad

Az Apple szeptemberig iMac szériája nélkül marad, mivel új generációs gépeit nem tudta elkészíteni a kitűzött időpontra.

A kaliforniai számítástechnikai vállalat csütörtökön jelentette be, hogy nem teljesít több megrendelést jelenlegi iMac gépeiből. A tervek szerint a mostani kifutó szériát az újabb generációs számítógépeknek kellett volna váltania, ám az erre a hónapra tervezett bevezetés szeptemberig elmarad.

A késés azt is jelenti, hogy az Apple, az iskolakezdés előtti időszakban nem tud középkategóriás gépeivel jelen lenni a piacon, mely fontos bevételkiesést eredményezhet. Tervünk szerint, a mostani iMac készlet eladása után rögtön az újabb generáció értékesítése következett volna, de tervünk távolról sem volt tökéletes – áll az Apple közleményében.

Az Apple szóvivője nem részletezte a késedelem okát és nem kommentálta azt a véleményt sem, miszerint a késés komoly kihatással lesz a vállalat pénzügyi helyzetére. Az Apple 2004 második negyedévében 1,9 milliárd dolláros bevétele mellett eltörpült az iMac 252 millió dolláros forgalma. Tehát indokolt az új széria kibocsájtása, hiszen az iMac eladások évről évre csökkentek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik