Belföld

Gyakorlatilag záróértéken nyitott a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 3,75 pontos emelkedéssel, 11 540,70 ponton nyitott szerdán. Az MTI által megkérdezett részvénypiaci szakértők a BUX erősödését valószínűsítik.

A keddi záró értékhez képest a BUX 0,03 százalékos emelkedés, gyakorlatilag stagnálás.

Trippon Marianna, a CIB Bank Rt. vezető elemzője szerint az amerikai jegybank szerepét betöltő FED szerdai kamatemelési döntése, de leginkább az azt követő kommentár, amely a fokozatos kamatnövelésről szól, pozitívan hatott a piacokra, így véleménye szerint Európában és Budapesten is erős, közepes forgalomban indexerősödés várható. 

Az amerikai indexek erősödtek a FED kamatemelésre vonatkozó, az ahhoz fűzött kommentár szerdai közzététele után. Így az európai piacokon is áremelkedés várható – mondta Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház Rt. elemzője.

Hozzátette, hogy a Molnál a leginkább valószínű az áremelkedés. Szerinte miután a Mol átlépte a 8100 forintos technikai árszintet, a kazahsztáni olajmezőben szerzett részesedésről szóló hír további erősödést hozhat. Ez annál is valószínűbb szerinte, mert a vállalat fundamentális megítélése is pozitív a piacon, így a papír ára hosszú távon a 9000 forintot is elérheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik