Belföld

Parmalat vagy Fejértej?

Bizonytalan, milyen néven működik a jövőben a székesfehérvári Parmalat üzem. Az olasz többségi tulajdonosok ugyanis visszaváltoztaták a cég nevét a privatizáció előtti Fejértejre, de ennek jogosságát a megyei bíróság július 13-án tárgyalja - írja a MAgyar HÍrlap.

A Fejér megyei Bíróságon ketten támadták meg azt a közgyűlési határozatot, amelyet az olasz anyacég, a Parmalat Spa hozott a cégnév megváltoztatásáról – tudta meg a Magyar Hírlap Gieszné Boda Orsolya szóvivőtől.

A többségi tulajdonosok ugyanis – elkerülendő, hogy a cég nevét egy nem általuk irányított cég használja – úgy döntöttek, hogy a székesfehérvári tejüzem kapja vissza a privatizáció előtti, Fejértej Rt. nevet. A határozatot azonban már a felszámolás április hetedikei megkezdése után hozták meg. 

Bocs Ferencné, a szakszervezeti bizottság titkára a bíróságtól várja annak eldöntését, hogy a felszámolás megkezdése után is volt-e joga a többségi tulajdonosnak megváltoztatni a cég nevét. Ha a vevő a dobozon gyártóként továbbra is a Parmalat Hungária Rt. f.a. (azaz: felszámolás alatt) nevét látja, akkor tudja, kinek a termékét veszi meg.

Mindeközben hónapok óta tárgyal Fónai László vezérigazgató és Somogyi Ferenc felszámoló az olaszokkal arról, hogy milyen márka állhat az üzemből kikerülő tejesdobozokon. A vezérigazgató korábban elmondta: az olaszok a bevétel három százalékát kérték a márkanév használatáért, a cégvezető azonban csak jelképes díjat hajlandóak fizetni, miközben garantálják a minőségi előírások betartását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik