Belföld

Újabb gyanúsítottak a K&H ügyében

Csaknem négymilliárd forintos sikkasztással gyanúsítja a rendőrség Csuka Lászlót, a K&H Equities Rt. volt vezérigazgatóját - írja a Magyar Nemzet.

2003. június 17-én Csuka Lászlónak, a K&H Equities Rt. akkori vezetőjének utasítására csaknem 3,9 milliárd forintot sikkasztottak el a Betonút Rt. kárára – derült ki egy Magyar Nemzet birtokába jutott bírósági iratból. A dokumentum szerint a brókercég ex-vezérigazgatója mindezt abból a célból tette, hogy leplezze Kulcsár Attila és társai korábbi Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. sérelmére elkövetett cselekeményét. A bűntetben segédkezett Tóth Róbert, az Equities egyik alkalmazottja és Garamszegi Gábor, a Betonút Rt. volt vezérigazgató helyetesse. A három gyanúsított 3,851 milliárd forint árfolyamértékű, K&H-pénzalapú befektetési jegyet értékesített a Betonút beleegyezése nélkül. A befolyt összegből diszkontkincstárjegyet vásároltak, amit átutaltak az ÁAK-hoz.

A lap szerint megerősítést nyert a Magyar Nemzet azon korábbi információja is, miszerint Blatnyák Gábor, Kulcsár Attila korábbi helyettese, a II. kerületi önkormányzat javára olyan átutalásokat végzett, amelyekből a pénzintézeteknek veszteségei keletkeztek. A tranzakció célja az volt, hogy a bank ügyfelének megnyerje a Horváth Csaba MSZP-s polgármester vezette budai helyhatóságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik