Belföld

Bezár több autópálya-matrica értékesítési pont

Az idén nyáron megszűnik az autópálya-matrica értékesítés több autópálya-csomópont lehajtóágán, mivel azok fenntartása - a változó vásárlói igények miatt - nem célszerű - közölte az Állami Autópálya Kezelő (ÁKK) Rt.

Az ÁKK közleménye szerint június 1-jén bezárták az M3-as térségében Kerekharasztnál a déli, és Nagyfügednél a déli lehajtón lévő értékesítési pontokat. Július 1-jén bezár a Mogyoród déli, a Gyöngyös-Kelet déli, és a Kál déli, illetve augusztus 1-jén a Hatvan déli lehajtóra telepített értékesítő állomás.

Az M1-es vonalán június 30-án lehet utoljára vásárolni a lébényi csomóponti, valamint a győri Tesco területén lévő értékesítő helyeken.

A közlemény szerint a matricás díjfizetés általánossá válásával a közlekedők egyre inkább előnyben részesítik az utazást megelőző jegyvásárlást, emiatt a hagyományos, lehajtóági értékesítőhelyek forgalma lecsökkent, fenntartásuk nem célszerű.

Az ÁAK Rt. ügyfélszolgálati irodái és viszonteladó partnerei a továbbiakban is az utazóközönség rendelkezésére állnak az összes gépjármű-kategóriára és időtartamra érvényes matricákkal.
Ügyfélszolgálataikon az autósok nyári utazásaikhoz az osztrák autópálya-matricát is megvásárolhatják. Az elárusító-helyek listáját az érdeklődők megtalálhatják az ÁKK honlapján: www.autopalya.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik