Belföld

Szalay-Berzeviczy Attila a BÉT új elnöke

A BÉT keddi közgyűlése felfüggesztette a BÉT és a BÁT integrációjáról hozott korábbi határozatot, valamint bemutatták az értéktőzsde új elnökét. Az igazgatóság HVB-t képviselő tagja szerint megmarad a tőzsde függetlensége.

Szalay-Berzeviczy Attilát választotta meg tagjai közül elnöknek a Budapesti Értéktőzsde Igazgatósága – jelentették be a tőzsde keddi közgyűlését követő sajtótájékoztatón.


A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) keddi rendkívüli közgyűlése felfüggesztette a BÉT és a Budapesti Árutőzsde integrációjáról korábban hozott részvényesi határozatot.


A 2004. február 19-én hozott határozat szerint a BÉT vezetésének június 30-ig kellett volna aláírnia a szerződést a BÁT eszközeinek átvételéről.

A közgyűlés többi napirendi pontjában az előterjesztő HVB Bank Hungary javaslatára nem született döntés, így elhalasztották a határozatot a BÁT 75,6 százalékos tulajdonának megvásárlásáról is.

Szalay-Berzeliczy Attila, a BÉT igazgatóságnak a HVB Bankot képviselő tagja a közgyűlést követően újságírók előtt kijelentette: “az integrációt támogatjuk és a tőzsde függetlensége is megmarad”.

A közgyűlésen lemondott az öttagú felügyelőbizottság négy tagja és a héttagú igazgatóság négy tagja, köztük Jaksity György igazgatósági elnök is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik