Belföld

Roma vállalkozásfejlesztésre írt ki pályázatot a GKM

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2004-ben is hirdet pályázatot a hazai roma mikro- és kisvállalkozások piaci esélyeit javító fejlesztések és beruházások támogatására a Kis- és Középvállalkozói Célelőirányzatból.

A pályázati konstrukciónak a hazai roma mikro- és kisvállalkozások piaci esélyeit javító fejlesztések és beruházások támogatása a célja, különös tekintettel a gépek, berendezések és haszongépjárművek beszerzésére, a már működő vállalkozások esetében. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg: 200 millió forint.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás mértéke: a projekt elszámolható összes költségének 50 %-a, de maximum 3 millió Ft.

A tárca vezetője kiemelte: amennyiben a pályázó székhelye Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Somogy vagy Hajdú-Bihar megyében található, és a projekt teljes mértékben a felsorolt megyékben valósul meg, akkor a támogatás támogatható költségek legfeljebb 65 %-a, de maximum 3 millió Ft lehet.

Csillag István szakminiszter emlékeztetett, hogy a tavaly meghirdetett roma pályázati felhívásra összesen 181 pályázat érkezett be, több mint 400 millió forint igénnyel. Ebből 76 pályázat volt értékelhető, ők nyertek támogatást, összesen 200.280.000 forint értékben.

A pályázatokat benyújtani 2004. július 1-től 2004. szeptember 30-ig lehet. A pályázatok benyújtása és elbírálása folyamatos.

A Pályázati Adatlap/Formanyomtatvány és az Útmutató a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Internet honlapjáról (www.gkm.hu) letölthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik