Belföld

Csehország- Dánia 3:0 – Húsz percnyi cseh foci továbbjutást ért

Egy félidőn keresztül hiába gyűrték egymást a csapatok, még helyzetekig sem nagyon jutottak. Azonban a második félidőben Koller fejesével és Baros két pazar góljával a csehek húsz perc alatt eldöntötték a továbbjutás kérdését.

Negyeddöntő, 4. mérkőzés

június 27., 20.45: Dánia-Csehország

Porto, Dragao stadion

A csehek kezdték aktívabban a találkozót, többször is a dán védelem mögé tudtak kerülni, de a helyzetek kimaradtak, vagy a skandináv védők tisztáztak az utolsó pillanatban. Az első negyedőra cseh fölényét hamar kiegyenlítették Morten Olsen fiai, de ezzel a mérkőzés totális unalomba fulladt, ugyanis ennek eredménye az volt, hogy egyik gárda sem tudott helyzetekig eljutni. A foyltatásban a dánok ezen nem tudtak változtatni, és Koller némileg váratlanul jött fejese azt jelentette, hogy fel kell adniuk addigi biztonságra törekedő játékukat. Próbáltak támadni, de a kinyíló védelmükön Baros kétszer is rést talált, így a kétesélyes mérkőzés egy szempillantás alatt eldőlt. A beállt Madsen ugyan próbálkozott a gólszerzéssel, de csapatában ezen a napon nem talált partnerekre. A cseh válogatott a negyedik mérkőzését is megérdemelten nyerte meg, így készülhetnek a Görögország elleni elődöntőre.

Játékvezető: Valentin Ivanov (orosz)

Összeállítások:

Dánia:

Sörensen –
Helveg, Laursen, Henriksen, Bögelund –
Grönkjaer (Romedahl 78.perc), Gravesen, Poulsen, Jörgensen (Lövenkrands 85.perc) –
C. Jensen (Madsen 71.perc), Tomasson

Csehország:
Cech –
Jiránek (Grygera 39.perc) , Újfalusi, Bolf (Rozehnal 64.perc), Jankulovski –
Poborsky, Galásek, Rosicky, Nedved –
Baros (Heinz 70.perc), Koller


Sárga lap: Jankulovsky (10.perc, felrúgta Grönkjaert), Újfalusi (45.perc, kirúgta Grönkjaer lábait), Poulsen (52.perc, buktatta  Nedvedet), Bögelund (55.perc, lerántotta Poborskyt), Nedved (61.perc, kakaskodásért), Gravesen (77.perc, vádlin rúgta Heinzet)

Piros lap:-

Gólszerzők: Koller (49.perc), Baros (63, 65.perc)


86.perc: Gravesen beadására a végig veszélyesen játszó Madsen robbant be, de csúsztatása mellé szállt.

79.perc: Jörgensen beívelését Madsen fejelte éppen csak fölé az öt és feles vonaláról.

A csehek eldugták a labdát, már három perce az ő lábukon pattog a labda. A hálás cseh közönség ollézik.

72.perc: Grönkjaer húzott el a jobb oldalon, majd éles szögből leadott lövését Czeh ütötte ki a hosszú fölső sarokból.

65.perc: Baros show!Ezúttal Nedved adta a labdát, Baros a tizenhatos vonaláról nagy erővel a léc alá vágta a labdát. Már ő vezeti a góllövőlistát!

63.perc: Poborsky tartotta a labdát, majd zseniális passzal indította Barost, aki pimaszul alápöckölt a labdának, amely a kétségbeesetten menteni igyekvő Sörensen fölött a kapuba hullott.Baros zsinórban a negyedik meccsén lőtt gólt.2:0!

Kezdenek elszabadulni a pályán az indulatok. A dánok belerúgnak mindenkibe, aki mozog, amit Nedved únt meg, és összeakadt Grönkjearral.

55.perc: Jörgensen csinált meg vagy öt cselt a cseh tizenhatoson belül, majd beadására Tomasson érkezett, aki előszőr vállal próbálkozott, majd az Újfalusiról visszapattanó labdát estében próbálta kapura lőni négy méterről, de a cseh védők kivágták a labdát.

49.perc: A sokadik cseh szöglet végre jól csavarodott középre, a tisztán álló Koller pedig magabiztosan bólintott az öt és felesről a jobb fölső sarokba, 1:0!

46.perc: Indul a második játékrész.

45.perc: Barost gyűrte le négy pirosmezes a dán érfél közepén, a labda azonban Poborskyhoz került, aki az alapvonalig vitte a labdát, majd a felső léc tetejére ívelt. Teljesen váratlan lehetőség volt, bár valószínűleg Sörensené lett volna  a labda. Ezzel vége az első félidőnek. Az eredményt jelölő két nulla híven fejezi ki az izgalmakat. Talán a második félidő jobb lesz.

39.perc: Jiránek hírtelen felemelte a kezét, majd fájdalmas arccal összeesett úgy, hogy senki sem volt a közelben. A cseh hátvédet hordágyon vitték le, Grygera váltja. Ezen kívül nem sok minden történt újabban.

A 33.percben a labdabírtoklási arány 36-64% a dánok javára, de ez nem igazán látszik a játék képén. Bár lendületesen kezdtek a csehek, most kissé leültek, miként az iram és a színvonal is. A kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben az utóbbi negyedórában.

Felváltva támadgatnak a csapatok, az igazán nagy helyzetek elmaradtak. Mostanában a dánok is bátrabban merészkednek előre, de nem sok mindent tudnak kezdeni a cseh védelemmel.

19.perc: Gravesen szabadrúgásból ívelt a cseh tizenhatosra, a visszafelé mozgó Poulsen bár tisztán fejelhetett, de a labda jócskán mellé szállt.

16.perc: Gravesen cselezgetett a cseh tizenhatoson belül, gyenge lövése Újfalusiról Poulsen elé pattant, aki egy lövőcsellel elküldte védőjét, de 10 méterről leadott bombája levágódott a védőkről.

13.perc: Koller készített le lövésre egy labdát a dán tizenhatos előterében, Galásek 18 méteres lapos lövése éppen, hogy elkerülte Sörensen kapujának jobb oldalát.

12.perc: Baros megindulását Bögelund akasztotta meg, majd erős, életveszélyes hazaadását Sörensen védte. A kipattanót Nedved szerezte meg, és jobboldali középrekanyarítását Koller fejelte fölé az öt és felesről. Cseh mezőnyfölény.

6.perc: Rosicky beadását Poborsky fejelte vissza Barosnak, aki nyolc méterről, kapásból körülbelül öt méterrel mellé lőtt.

3.perc: Nedved végzett el szabadrúgást a dán kaputól 27 méterre, majdnem az oldalvonalnál. Lövését Sörensen csak nagy nyújtózkodással tudta elcsípni a jobb alsó saroknál.

1.perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik