Belföld

Toller Lászlót ültetnék Lamperth székébe

Egy szocialista csoport erőteljes lobbizásba kezdett azért, hogy Lamperth Mónika belügyminisztert Toller László pécsi szocialista polgármester váltsa a miniszteri székben - írja a Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap úgy tudja, több irányzat is próbál minél szélesebb támogatói kört állítani a mellé az elképzelés mellé, hogy Lamperth Mónika belügyminisztert Toller László, Pécs szocialista polgármestere váltsa a miniszteri székben. Toller László a lap megkeresésére csak annyit mondott, nem tud a kezdeményezésről, őt senki sem kereste meg.
Lamperth Mónikának az elképzelés szerint így elég ideje lenne arra, hogy a pártépítésre fordítsa minden energiáját.

A kormányátalakításról szóló hírekben a lehetséges távozók között már korábban szóba került Lamperth Mónika neve Juhász Ferenc honvédelmi miniszterével együtt. Az utóbbi politikus leváltásának azonban szocialista berkekben egyre kevesebb esélyt adnak, az Irakban történt magyar katona halála ellenére.

Az első távozók között emlegetik Kökény Mihály egészségügyi minisztert is. A Magyar Hírlap úgy tudja, utódja Ajkay Zoltán, fővárosi szocialista politikus, a Kórházszövetség korábbi elnöke, Veér András, a gyógyszertárgyalásokat irányító Miniszterelnöki Hivatal társadalompolitikai kabinetének tagja vagy László Imre, a fővárosi Szent Imre Kórház igazgatója lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik