Belföld

Medgyessy magyar technológiai cégekért lobbizott Virginiában

Medgyessy Péter magyar technológiai cégek képviselőivel együtt találkozott amerikai üzletemberekkel és szövetségi politikusokkal a Virginia állambeli Viennában lévő magyar technológiai központban (HTEC).

A rendezvényen részt vettek azok a magyar technológiai cégek, amelyek megnyerték a nem kormányzati hivatalként, hanem cégként működő HTEC iroda által lebonyolított pályázatot, amely 100 ezer euróig terjedően az amerikai piacra jutást elősegítő szolgáltatásokat nyújt számukra.

Medgyessy Péter a virginiai magyar technológiai központban szerda délután külön találkozott magyarországi érdekeltségekkel rendelkező amerikai vállalatok képviselőivel, köztük olyan óriásokéival, mint az ExxonMobil és a General Electric. A miniszterelnök az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy ezek a cégek magyarországi tevékenységük folytatását tervezik.

Mint mondta, nagyon szívesen látná például azt, ha az egészségügyi műszergyártás területén a General Electric Magyarországot tekintené térségbeli központjának. “Felvetettem már korábban is és most is ezt a lehetőséget, és nem zárkóztak el előle. Ez jó piaci terjeszkedést kínál nemcsak Magyarországon, hanem a környező országok felé is” – mondta Medgyessy Péter, hozzátéve, hogy Magyarország garantálni tudja a befektetéshez szükséges biztonságot.

“Az EDS adatátvitellel és komputertechnológiával foglalkozó cég is nemrég nyitotta meg magyarországi irodáját, amelyet nemrég volt módom felavatni” – mondta Medgyessy. “Ez a cég szintén magasan kvalifikált munkaerőt igényel, és további terveik vannak nekik is” – tette hozzá. A miniszterelnök nagyon hasznosnak minősítette a vállalatvezetőkkel folytatott beszélgetéseket. Számos cég képviselője kért találkozót a kormányfővel, akik a tárgyalásra kijelölt terem előtt türelmesen vártak a sorukra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik