Belföld

Belharc a városházán

Demszky Gábor főpolgármester EP-képviselővé választása után máris összetűzésbe kerültek helyettesei, Vajda Pál, Bakonyi Tibor és Atkári János - írja a Népszabadság.

A Népszabadság információi szerint a Budapestet irányító MSZP– SZDSZ-koalíció frakcióvezetői megegyeztek, hogy átrendezik Demszky két szocialista helyettesének hatáskörét. A lap hírforrásai szerint hetekkel ezelőtt elkészült az a belső szabályozási terv, amely alapján Vajda Pál városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettestől elvennék a környezetvédelmi és lakásgazdálkodási feladatokat, és felelősük a jövőben kollégája, Bakonyi Tibor lenne, akihez az új területek mellett az EU-, a sport- és ifjúsági ügyek tartoznak.

A főpolgármester az európai parlamenti választási kampány idején is viszonylag sok időt töltött hivatalán kívül. Most, hogy EP-képviselő lett, havonta átlagosan egy hetet kényszerül Budapesttől távol eltölteni. Ilyenkor általános helyettese, a Demszky jobbkezének tartott Atkári János gazdasági főpolgármester-helyettes intézi a hivatali ügyeket, őt illeti meg a főpolgármesteri aláírási jog is. Ez azt jelenti, hogy az MSZP-s helyettesek munkakörének változását Atkárinak kellene szentesítenie, aki húzza-halasztja ezt. Ebben állítólag közrejátszhat a főpolgármester általános és többi helyettese közötti, nem kifejezetten szívélyes viszony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik