Belföld

Németország-Csehország 1:2: Győzött a cseh tartalékcsapat

A cseh B csapat bár némi szerencsével, de győzni tudott az életéért harcoló Németország ellen. A németek vezettek, és végig uralták a mérkőzést, Heinz és Baros két góljára azonban nem tudtak válaszolni, így indulhatnak haza. A cseh válogatott egyedüliként az EB-n száz százalékos.

Németország-Csehország Lisszabon, 20.45

A német csapat a várakozásoknak megfelelően ellenfelének rontott, azonban a cseh tartalékok könnyedén verték vissza a próbálkozásokat. A német mezőnyfölény mégis gólt eredményezett, Ballack parádés gólja német vezetést , és egyben továbbjutást jelentett. Azonban nem sokáig, egészen pontosan hét percig. Ekkor Heinz rúgott egy csodás szabadrúgásgólt, amiért hiába nyújtózkodott Oliver Kahn, esélye sem volt a hálításra. Innentől fogva a németek a kapujukhoz szögezték ellenfelüket a , és sorra alakították ki, illetve hagyták ki helyzeteiket. Karel Brückner cseréje ezúttal is nyerő volt, hiszen a csehek mihelyst átlépték a felezővonalat, rögtön gólt lőttek, mégpedig a csereként beállt Baros révén. A hátralevő negyedórában a szemmel láthatólag összeomlott németek már nem jelentettek veszélyt Blazek kapujára, így maradt a cseh győzelem, ami egyben a Natonalelf kiesését is jelentette.

Összeállítások:

Csehország:
Blazek;
Jiránek, Bolf, Máreš, Galásek (Hübsman 46.perc);
Plašil, Týce, Vachoušek, Rozehnal;
Lokvenc (Baros 59.perc), Heinz (Poborsky 66.perc).

Németország:
Kahn;
Friedrich, Wörns, Nowotny, Lahm;
Schweinsteiger, Schneider, Hamann, Frings (Podolski 46.perc);
Ballack;
Kuranyi.

Játékvezető: Manuel Enrique Mejuto González (ESP)

Sárga lap: Nowotny (37.perc beleszállt Heinzbe), Lahm ( 74.perc, visszahúzta Poborskyt)

Piros lap:-

Gólszerzők:
Ballack (21.perc), Heinz (29.perc), Baros (76.perc)

Percről-percre:


76.perc:
Baros kapott nagy labdát, amjd becsapta Nowotnyt, ziccerét elsőre védte Kahn, de a kipattanót 14 méterről a kapuba passzolta, 1:2!

72.perc: Óriási kavarodás a cseh tizenhatoson belül: Balalck fejesét a gólvonalról vágták ki, Podolski lövésébe pedig belevetődtek.

70.perc: Lahm adott középre, de Schneider öt méterről, tiszta helyzetben fölé fejelt.

Hatalmas német mezőnyfölény. Öt perce cseh térfélen pattog a labda.

66.perc: Ballack indult meg, majd 14 méterről telibe találta  a kapufát. A kipattanót Sweinteiger lőhette volna, de tétovázott, így Blazek visszaért gyenge gurítására.

62.perc: Podolski passzolt Ballackhoz, akinek 22 méteres lövését védte Blazek.

57.perc: Lahm beadását Ballack fejelhette kapura 7 méterről, de középre szálló fejesét Blazek könnyedén védte.

53.perc: Szép német kontra végén Schneider csinált meg egy cselt, majd 15 méterről lőtt ballal, de Blazek szögletre ütötte a labdát.


46.perc: Plasil beadását Lokvenc pörgette kapura öt méterről, Kahn bravúrral hálított.

Egészen egyszerűen semmi sem történik, ami feljegyzésre lenne érdemes.

29.perc: Heinz végezhetett el szabadrúgást Kahn kapujától 20 méterre. A jobb oldali szabadrúgást mesterien csavarta a jobb fölső sarokba, 1:1! Jelen pillanatban Hollandia a továbbjutó!

21.perc: Ezúttal Sweinsteiger játszott Ballackhoz, aki a cseh 16-os jobb sarkáról már nem hibázott:óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba.1:0!

20.perc: Kurányi tartotta meg elől a labdát, Balalckhoz passzolt lövésre, a mücheni lövése megpattant Rozehnalon, így fölé pattant a labda.


A cseh B csapat egyenlőre méltó ellenfele a németeknek. Gyakorlatilag semmi említésre méltó nem történt.

4.perc: Lokvenc robbant be, majd Jiránekhez továbbított, aki Kahnal szemben állva a labda mellé rúgott, majd rálépett a német kapusra, akit ápolni kell.

1.perc: Elkezdődött  a mérkőzés.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik