Belföld

Nyolcmilliárdért építene irodaházat a Posta

A Magyar Posta Rt. egy 8 milliárd forintba kerülő új irodaház felépítésére, és csaknem 900 millió forintért új gépjárműflotta beszerzésére kért engedélyt a tulajdonos államtól - írja a Népszabadság.

A Magyar Posta Rt. vezetősége által készített előterjesztés szerint az a tervezett óriási ingatlanberuházást az indokolná, hogy a fővárosban a posta adminisztratív munkatársai öt különálló épületben dolgoznak, ezek közül az egyik, a társaság tulajdonában lévő Szugló utcai irodaház pedig mindenképpen felújításra szorulna (ez azonban csak 250 millió forintba kerülne). Eladásából a posta becslése szerint az új központ várható építési költségeinek kevesebb mint negyede folyhatna be.





A Magyar Posta (MP) Rt. 3 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el tavaly, szemben a 2002-ben regisztrált 9 milliárd forint veszteséggel – mondta Szabó Pál, a társaság vezérigazgatója. A cég 2003. évi nyeresége 1 milliárd forinttal meghaladta a tervezettet, ami azt mutatja, hogy sikerült kilábalni az évek óta tartó nehéz gazdasági helyzetből. A társaság múlt évi üzemi eredménye 5 milliárd forint lett, ami az előirányzathoz viszonyítva l milliárddal több. 2002-ben még 7 milliárdos üzemi veszteséget könyveltek el. a posta tavaly, a 2002. évi 126 milliárd forinttal szemben 139,5 milliárd forint árbevételt ért el. igaz, a kitűzött cél 142 milliárd forint árbevétel volt, de a vállalat a levélforgalom május óta tartó csökkenése miatt 2,5 milliárd forinttal kevesebb jövedelemmel számol.

50 felső középkategóriás autót is vennének

A járműflotta felújítására a vezetés szerint azért van szükség, mert a társaság gépkocsiállományának átlagos életkora ma már valamivel több, mint öt év. A posta csaknem 900 millió forintért 190 autó beszerzését tervezi, amiből 50 felső középkategóriás személygépkocsi. A Népszabadság információi szerint, a társaság igazgatósága hétfő délután meg is tárgyalta a beszerzést, és jóváhagyta a beruházás előkészítését. Az irodaház építéséről ugyanakkor hétfőn még nem született döntés.

A Posta már nem veszteséges

A Magyar Posta (MP) Rt. 3 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el tavaly, szemben a 2002-ben regisztrált 9 milliárd forint veszteséggel – derült ki Szabó Pál, a társaság vezérigazgatójának beszámolójából. A cég 2003. évi nyeresége 1 milliárd forinttal meghaladta a tervezettet, ami azt mutatja, hogy sikerült kilábalni az évek óta tartó nehéz gazdasági helyzetből. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik