Belföld

Tőzsdei bevezetésére készül a Waberer’s Csoport

2005 harmadik negyedévében tervei szerint kérelmezi részvényeinek tőzsdei bevezetését a Waberer's Csoport - jelentette be Waberer György, a Waberer's Csoport elnöke sajtótájékoztatóján.

A tőzsdei bevezetéssel a Csoport évi 10 milliárd forintnyi, a fejlesztésekhez szükséges forráshoz juthat hozzá – mondta Wáberer György.

A Waberer’s Csoport 2004-ben 15-16 milliárd forintot fordít fejlesztésre: 8 milliárd forintot a járműpark korszerűsítésére, 5 milliárd forintot a BILK logisztikai és raktárbázis fejlesztésére, 2-3 milliárd forintot pedig különböző akvizíciókra.

A Waberer’s Csoport 2004-ben 63 milliárd forint nettó árbevétellel és 4 milliárd forintos adózás előtti profittal számol. Az idei első negyedéves forgalom meghaladta a 14,5 milliárd, üzemi eredménye pedig a 2,5 milliárd forintot.

A Waberer’s Csoport 2003-ban 57,125 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, mérlegfőösszege meghaladta az 58,12 milliárd forintot, üzemi eredménye 4,96 milliárd, adózás előtti profitja 3,773 milliárd forint volt.

A tavalyi árbevétel 49 százaléka fuvarozási, 30 százaléka szállítmányozási, 11 százaléka logisztikai és vám-, 10 százaléka egyéb tevékenységekből származott. 2003-ban összesen 15 milliárd forint értékben ruháztak be, 2,12 milliárd forintot ingatlanba – elsősorban a BILK logisztikai központ fejlesztésébe -, 11,014 milliárd forintot a járműpark bővítésére és műszaki fejlesztésre fordítottak. 2003 végén a Waberer’s Csoportnak összesen 25 milliárd forint, túlnyomó részben euróban felvett adóssága volt.

A Waberer’s Csoport Magyarországon és a kelet-közép-európai régióban is piacvezető a fuvarozási, szállítmányozási és komplex logisztikai megoldások területén, az európai cégek között a 19. legnagyobb a hasonló profilú cégek sorában.

A cégcsoport erőteljes régióbeli terjeszkedésről határozott – jelenleg 6 országban, köztük 2003 óta Spanyolországban is van leányvállalata -, a közeljövőben Szlovákiában, Romániában, Lengyelországban, Szlovéniában és Horvátországban növelik aktivitásukat. A csoport tervei szerint 2006-ban már mintegy 70 milliárd forintos forgalmat bonyolít le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.