Belföld

Lettország-Németország: A bíró elrontotta a lett ünnepet

Ha egy kicsit is kegyesebb a lettekhez Riley játékvezető, még nagyobb meglepetés is születhetett volna. Az angol bíró háromszor is elfelejtett büntetőt ítélni a Verpakovskis elleni szabálytalanságokért. Azért a bordómezesek az egy pontnak is örültek...(képünkön)

Lettország-Németország, szombat, 18.00

Porto, Bessa-stadium. Vezeti: Riley (angol)

Már az első perctől kezdve feltűnő volt, hogy a németek nem estek neki esélytelenebbnek tartott ellenfelüknek, akik időnként vérszemet is kaptak ettől, és percekre letáboroztak Kahn kapuja előtt. A Nationalelf 20-25 méterről eleresztett lövésekben vélte megtalálni a zárt lett védelem elleni fegyvert, azonban mind az első, mind a második játékrészre jellemző volt, hogy Kolinkónak igazából nem kellett nagyot védenie. Az első félidő hajrájában beszorultak a bordómezes baltiak, mégis Verpakovskis nevéhez fűződik a legnagyobb lehetőség, de Kahn igazolta, hogy még mindig ő a legjobb német kapus. Verpakovskis a foyltatásban is lendületben maradt a német védők sokszor csak szabálytalanul tudták megállítani, Riley viszont nem fogadta szívébe a Dinamo Kijev légiósát, és minden esetben néma maradt a sípja. Völler együttesében Lahm nyújtott kiemelkedő teljesítményt, veszélyes elfutásai, és pontos középre adásai többször is gólt eredményezhettek volna, de sem Kurányi, sem Ballack, sem pedig Klose nem tudott a kapuba találni, így maradt a döntetlen, ami a látottak alapján megfelelt a játék képének.
Németországnak tehát győznie kell a hollandverő Csehország ellen, de még Lettország is továbbjuthat az eredmények szerencsés alakulása esetén.

Összeállítások:

Lettország (4-4-2):
Kolinko –
Isakovs, Stepanovs, Zemlinskis, Blagonadezdins –
Bleidelis, Lobanovs (Laizans, 70.perc), Astafjevs, Rubins –
Prohorenkovs ( Pahars, 67.perc), Verpakovskis (Zirnis 92.perc)

Szövetségi kapitány: Aleksander Starkovs

Németország (4-4-2):
Kahn –
Friedrich, Wörns, Baumann, Lahm –
Hamann, Schneider (Sweinsteiger, 46.perc), Ballack, Frings –
Kuranyi (Brdaric, 78.perc), Bobic (Klose, 67.perc) 

Szövetségi kapitány: Rudi Völler

Sárga lap: Isakovs (1.perc, belecsúszott Fringsbe), Friedrich (21.perc, visszahúzta Prohorenkovsot), Hamann (42.perc, rossz ütemű becsúszásért), Frings (53.perc, buktatta Rubinsot), Astafjevs (79.perc, kirúgta Hamann lábait)

Piros lap:-

Gólszerzők:-

Percről-percre:


92.perc: Lahm sokadik remek beadása teljesen üresen találta Kloset, aki hat méterről keresztbefejelt a kapu előtt. A legnagyobb német helyzet maradt ki!

90.perc: Laizans középre adását fejelte kapura Verpakovskis a büntetőpontról. Kahn védett.

85.perc: Lahm ívelt a lett tizenhatos vonaláról Ballack fejére, akinek nyolc méterről leadott fejeséről éppen, hogy lemaradt Brdaric, így Kolinkóé lett a labda.

83.perc: Wörns vágta fel Verpakovskist a német tizenhatoson belül. A játék mehet tovább….

80.perc: Verpakovskis újabb megindulását Pahars várta középen, de a középreadásra Kahn robbant ki kapujából nagyszerű ütemben.

67.perc: Kurányi indult be a lett tizenhatos bal oldalán, középre adásáról centikkel maradt le Bobic.

65.perc: Ballack végzett el szabadrúgást, 18 méterre Kolinko kapujától. Középre tartó, ám erős lövését a lett hálóőr kiboxolta.

62.perc: Verpakovskist nem tudják szabályosan tartani. Lahmon és Hamannon leszegett fejjel keresztülgázolt volna, de végül a földre taszították az egyedül kiugró balti támadót. Riley sípja ezúttal is néma maradt.

59.perc: Lahm rohant el a bal oldalon, középre adására Kurányi és Sweinsteiger érkezett, de mind a ketten luftot rúgtak, Ballack lövése pedig levágódott Lobanovsról.

54.perc: Verpakovskis tört be a német tizenhatoson belülre, Baumann rálépett a sarkára, majd belépett elé, végül lerántotta a mezénél fogva,  de Riley továbbot intett.

52.perc: Ballack fejelt le egy labdát Baumannak egy német szögletet követően, Baumann a kapunak háttal állva, ollózó mozdulattal továbbította a labdát, amely keresztbe szállt a kapu előtt.

40.perc: Verpakovskis! A saját térfeléről indulva három német védő mellett vezette el a labdát, majd 12 méterről célba vette a bal alsó sarkot, de Kahn megfogta a nem túl erős löketet. A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete volt.

37.perc: Lahm gurította le Ballacknak, aki mintegy 22 méterről tüzelt, de a labda a két kapufa találkozása fölött süvített el. A sokadik német lövés, ebből egyenlőre kettő találta el a kaput. Időközben szórványos lett ellenakciókat is feljegyezhetünk.

34.perc: Zemlinskis hibájából Kurányi szerzett labdát, 25 méteres bombája a lett kapusról vágódott a mezőnybe. Teljesen betömörültek a lettek.

33.perc: Ballack húzott középre, húsz méteres, jobb alsó sarok felé tartó labdája Kolinkóban akadt el.

30.perc: Schneider lőtt kapásból , a lett tizenhatos előteréből. Lefelé csapódó labdája nem sokkal szállt a kapu fölé. Most azonban már a németek támadnak többet, a lettek nem tudják átlépni saját térfelüket.

23.perc:Rubins szögletét Stepanovs kotorta kapura 7 méterről, nyakában Wörnsel. A pattogó, de nem különösebben erős labdára Kahn csapott le. Az utóbbi tíz percben a német térfélen pattog a labda.

13.perc: Kurányi vett mellre egy előreívelt labdát, tolt rajta egyet, majd húszről lőtt, alig-alig mellé.

8.perc: Fring lopta a távolságot, 20 méteres lövése fél méterrel a léc fölött hagyta el a pályát.

7.perc: Prohorenkovs végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, azonban 18 méteres lövése levágódott a sorfalról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik