Belföld

Hollandia-Csehország: mindenki harcra kész!

Amennyiben Koller és a csehek felülmúlnák a hollandokat, gyakorlatilag biztosítanák helyüket a legjobb nyolc között, ellenben egy németalföldi diadal rendkívüli izgalmakat okozhatna a cseh-német összecsapáson.

A D-csoport holland-cseh csúcsderbijét akár két csatáróriás, a németek elleni csodagólt szerző Ruud van Nistelrooy és a szó szoros értelmében is hatalmas – 202 centiméter magas – Jan Koller összecsapásaként is lehetne értelmezni. Amíg azonban a holland egyedül lesz kénytelen megvívni a cseh védőkkel, ellenfelét a liverpooli Milan Baros is támogatja, azaz mindkét szakvezető, Karol Brückner és Dick Advocaat is tartja magát csapata debütáló mérkőzésen látott tatikájához.

A három egykori Európa-bajnokot felsorakoztató D-csoportban a cseheknek elvileg lépéselőnyük van a lettek fölött aratott győzelemmel, azonban mindez kérészéletűnek mutatkozhat – ha a vetélytársak megszórják magukat a baltiak ellen. Vélhetően a felek – épp ezért – döntésre szeretnék vinni a dolgot.

A két szövetségi kapitány ennek megfelelően nem sokat vacilált a kísérletezgetéssel, a csehek és a hollandok is gyakorlatilag az első mérkőzéseken látott kezdőcsapatokkal veszik fel a küzdelmet. A legutóbbi eredmények a csehek mellett szólnak, a két, egyazon selejtező-csoportban szereplő gárda oda-visszavágóján Amszterdamban döntetlen, ellenben Prágában 3-1-es hazai győzelem született.

Brückner mesternek nincs gondja az összeállítással, az enyhébb sérüléssel bajlódó Rene Bolf és Zdenek Grygera is bevetésre készen várja atlálkozót. Az egyetlen, amit nehezményeznek Nedvedék, az a nagy meleg: a Juve zsenije mellett Rosicky is napszúrással, és ebből fakadó fejfájással küzködik. Kollernek egyéb gondjai akadtak a hőséggel: a Dortmund támadója öt kilót fogyott a lettek elleni mérkőzésen!

A holland híveknek jó hírrel szolgálhatunk: Clarence Seedorf teljes intenzitással edz, így a teljes keret Dick Advocaat rendelkezésére áll.

Hollandia-Csehország

Aveiro. Vezeti: Mejuto (spanyol)

Várható kezdőcsapatok:

Hollandia:
van der Sar –
Heitinga, Bouma, Stam, van Bronckhorst –
Sneijder, Davids, Cocu –
van der Meyde, van der Vaart –
van Nistelrooy

Csehország:
Cech –
Grygera, Ujfalusi, Bolf, Jankulovski –
Galasek, Poborsky, Rosicky, Nedved –
Baros –
Koller

A találkozót a FigyelőNet élőben közvetíti 20:45-től!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik