Belföld

Spanyolország a legkedveltebb üdülőcélpont az EU-ban

Spanyolország az európaiak legkedveltebb üdülőtérsége, ezen még a március 11-i terrorista támadás sem tudott változtatni – derül ki egy francia kutatásból.

A felmérés szerint minden negyedik európai, aki a kontinensen tervezi töltetni vakációját, Spanyolországot nevezte meg üdülési célországának. A felmérést áprilisban készítették Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Ausztriában, Belgiumban és Nagy-Britanniában.

Érdekessége a kutatásnak, hogy a megkérdezettek 32 százaléka azt válaszolta: nem utazna olyan országba, ahol terrorista fenyegetettség van. Az adatok szerint a vakációzás helyének kiválasztásában fontos szerepe van a biztonságnak. A megkérdezettek 63 százaléka nagyon fontosnak vagy fontosnak ítélte a biztonságot. Szakértők szerint a madridi terrorista támadások a spanyolországi turisták számának látványos növekedését akadályozta meg.

Országonként lebontva a biztonságért aggódók száma Spanyolországban csupán öt százalékkal nőtt, míg más országokban ennél nagyobb mértékben: 12 százalékkal Olaszországban, 9 százalékkal Franciaországban és 8 százalékkal Ausztriában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik