Belföld

A Rover Lengyelország helyett Kínát választotta

Az MG Rover brit autógyár stratégiai partnerségről szóló megállapodást írt alá a legnagyobb kínai autógyárral, a Shanghai Automotive Industry Corporationnel abban a reményben, hogy ez biztonságos jövőt biztosít számára.

A Rover korábban komolyan mérlegelte, hogy a varsói Daewoo FSO-ba fektet be – írta a PAP lengyel hírügynökség.

A Rover tulajdonosa, a Phoenix Venture Holdings nyilatkozatot adott ki, mely szerint a kínai partnerrel aláírt megállapodás lehetővé teszi új modellek fejlesztésének finanszírozását és az MG, illetve Rover márkák bevezetését a világpiacon. A kínai hatóságoknak még hivatalosan jóvá kell hagyniuk a megállapodást.

A Rover a kínai tárgyalásokkal párhuzamosan a lengyel kormánnyal is megbeszéléseket folytatott a varsói Daewoo FSO autógyárban eszközlendő esetleges befektetésről, bár bizonyos ideje nyilvánvalóvá vált, hogy Kínát fogja választani.

A Rover korábban azt fontolgatta, hogy a Daewoo FSO-ban szerelnék össze az angliai gyártásból kivont 45-ös luxusmodellt. A gépkocsikat közép-európai piacokon értékesítették volna. A tervezett befektetés értékét 125 millió dollárra becsülték. A Rovernek 4 százalékos részesedése van a brit autópiacon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik