Belföld

Merénylet Bagdadban: 32 halott, 120 sebesült

Legkevesebb harminckét ember életét vesztette és százhúszan megsebesültek csütörtökön Bagdad központjában egy gépkocsiba rejtett pokolgéppel elkövetett merényletben.

Az al-Dzsazíra arab hírtévé értesülése szerint az iraki hadsereg egyik toborzóközpontjánál történt a robbantás, ahol egy gépkocsi az irodánál várakozó mintegy száz önkéntes közé hajtott és felrobbant. A toborzóközpont az erődítményszerűen megerősített el-Muszanna repülőtér közelében van, ahol amerikai katonák is állomásoznak.

A környék felett sűrű füstfelhő gomolyog. Az újságírók számos élettelen testet láttak a detonáció helyszínén, folyik a sebesültek evakuálása.

Egy iraki rendőr, aki szemtanúja volt a merényletnek közölte, hogy a gépkocsi a toborzóközpont bejáratánál robbant fel. A járműből nem maradt más csak a motor és a sebváltóház – közölte.

A robbanás körzetét az iraki rendőrség körülzárta. A detonáció következtében számos gépkocsi és egy páncélozott jármű is megrongálódott, a repeszek és törmelék az itt haladó négysávos autópályát is beborítják, az úttesten is vérnyomok láthatók, legalább egy tüzérségi gránát is fekszik az útpályán.

Korábbi jelentések egy másik nagy erejű robbanásról is beszámoltak

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik