Belföld

EasyJet: indul a Budapest-Berlin járat

Az easyJet csütörtökön induló Budapest-Berlin járata a várakozások szerint 80 százalékos kihasználtsággal közlekedik majd - mondta Yannis Capodistrias, a cég Magyarországért felelős marketingmenedzsere csütörtökön, a járat indítását bejelentő sajtótájékoztatón.

A londoni székhelyű diszkont légitársaság járatára eddig 20 ezer foglalás történt, ennek 25 százaléka származik a magyar eladásokból. A jegyek 97 százalékát az interneten keresztül értékesítették. A tervek szerint az easyJet magyarországi járatait évente közel 400 ezer utas veszi majd igénybe.

A cég marketingmenedzsere elmondta: a légitársaság 2012-ig 240 különböző Airbus modellel bővíti a flottáját, ebből 11 Airbus A319-es az idén megérkezik. A tőzsdén is jegyzett cég jelenleg 3500 alkalmazottal, 89 repülőgéppel és 156 járattal Európa harmadik legnagyobb szállítója a Lufthansa és a Ryanair után.

A fapadosok magyarországi piacán jelenleg fél tucat társaság van versenyben : az easyJeten kívül a SkyEurope, a Germanwings, a snowflake, az Air Berlin és a Norwegian Air. A Wizz Air várhatóan július közepétől indítja járatait Budapestről.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik