Belföld

Veszélyben a kárpótlási jegyek forgalmazása

A kárpótlási jegyek letéti őrzését végző társaság július 15-i hatállyal felmondta a Budapesti Értéktőzsdével fennálló megállapodását. Amennyiben a letéti őrzéstjúlius 12-ig nem oldják meg, úgy a jegyek tőzsdei forgalmazását a tőzsde július 13-ával felfüggeszti - áll a BÉT és a Keler Rt. közös közleményében.

Az SBB Solution Szolgáltató Rt. (korábbi nevén Budapesti Értékpapír és Befektetési Rt. [BÉB Rt.]) 2004. július 15-i hatállyal felmondta a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársasággal (továbbiakban: Tőzsde) a kárpótlási jegyek központi letéti őrzéséhez kapcsolódó feladatokról rendelkező megállapodást. Ennek megfelelően az SBB Rt. 2004. július 15. napját követően nem fogad kárpótlási jegy beszállítást, így a kárpótlási jegyek tőzsdei kereskedésének elszámolását a KELER Központi Elszámolóház és Értéktár (Budapest) Részvénytársaság (továbbiakban a KELER Rt.) a továbbiakban nem tudja biztosítani.

A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság és a KELER Rt. ahogy eddig, úgy a jövőben is minden szakmai segítséget megad az érintett feleknek a helyzet megnyugtató rendezésére.

Amennyiben a kárpótlási jegyek kibocsátója 2004. július 12-ével bezárólag nem igazolja, hogy a kárpótlási jegyek központi letéti őrzése a tőzsdei kereskedés elszámolása szempontjából megfelelően megoldott, úgy a BÉT a Bevezetési és Forgalombantartási szabályokról szóló szabályzata 24.1. a) pontjában, valamint a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. Törvény 325.§ (1) bekezdésében foglaltak szerint eljárva a kárpótlási jegyek tőzsdei forgalmazását 2004. július 13-val kezdődően felfüggeszti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik