Belföld

Szocsiban különdíjat kapott a Kontroll

Újabb elismerésben részesült a Kontroll, Antal Nimród alkotása különdíjat nyert a Szocsi Filmfesztiválon - tájékoztatta a Magyar Filmunió és a Café Film szerdán közös közleményben az MTI-t.

A Kinotavr elnevezésű, kedden zárult filmszemlét tizenötödik alkalommal rendezték meg a Fekete-tenger parti fürdőhelyen. Az oroszországi fesztivál versenyprogramjában 23 ország 39 alkotása indult, köztük animációs filmek, dokumentum- és játékfilmek szerepeltek. Az eseményen külön szekcióban mutatják be az orosz alkotásokat.

A Jafar Panahi iráni rendező vezette zsűriben Helma Sanders-Brahms (Németország), Gulya Mirzoeva (Tadzsikisztán), Phyllis Mollet (Svájc) és Kim Dong Ho (Dél-Korea) kapott helyet. A metróban játszódó film májusban elnyerte az Ifjúsági Díjat (Prix de la Jeunesse) a Cannes-i Filmfesztiválon.

A Café Film és a Bonfire közös produkciójában készült Kontrollt a cannes-i világpremier óta többek között észak-amerikai, nagy-britanniai, olaszországi és német nyelvterületeken történő forgalmazásra is megvásárolták, és további tárgyalások is folyamatban vannak – áll a közleményben. Az elsőfilmes rendező alkotása februárban öt elismerést kapott a 35. Magyar Filmszemlén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik